nieuws

Zorgtak Uvit wordt Coöperatie VGZ

Archief

Het concern Univé-VGZ-IZA-Trias gaat verder als schadebedrijf Univé en Coöperatie VGZ voor zorgverzekeringen. Onder de coöperatie komen de merken VGZ, Univé Zorg, IZZ, IZA, UMC en Zekur te vallen. De merken Trias en SIZ verdwijnen en gaan per 1 januari 2012 op in het merk VGZ, dat vandaag een nieuw logo presenteert. VGZ telt ongeveer 2,2 miljoen zorgverzekerden.

Zorgtak Uvit wordt Coöperatie VGZ

Het nieuwe logo heeft de vorm van een bloem en een opvallend lootje aan de letter G. "Beiden staan symbool voor groei en ontwikkeling; de blaadjes van de bloem symboliseren de samenwerking tussen verzekerden, zorgverleners en VGZ. Het logo visualiseert zo onze wens om samen de zorg continu te blijven verbeteren", verklaart Rob Hillebrand, bestuurslid bij Univé-VGZ-IZA-Trias. De nieuwe bedrijfsslogan wordt dan ook 'Voor goede zorg zorg je samen'.

De nieuwe naam van het zorgbedrijf en het nieuwe logo passen volgens Hillebrand bij de veranderende identiteit. "We zijn al lang geen administratiekantoor meer dat alleen maar polissen en declaraties verwerkt, en dat mag de wereld best weten. De Nederlandse zorgsector staat de komende jaren voor diverse grote uitdagingen. Met onze nieuwe koers willen we duidelijk maken dat wij er klaar voor zijn om die uitdagingen aan te gaan." De naamswijziging en splitsing van het bedrijf vinden naar verwachting binnen enkele maanden plaats.

Reageer op dit artikel