nieuws

Verzekeringsman op top van Mont

Archief

Ruim _ 60

000 heeft het waagstuk opgeleverd voor hospice De Waterlelie op Voorne-Putten Rozenburg: de beklimming van de Mont Blanc door een groep enthousiaste alpinisten, waaronder Pieter van Klaveren, eigenaar/directeur van assurantiekantoor Van KlaverenStigter in Spijkenisse. In zijn vrije tijd is Van Klaveren als penningmeester betrokken bij dit hospice. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan wilde de voorzitter iets bijzonders doen om meer bekendheid te creëren en sponsorgelden bijeen te brengen voor het hospice, dat voor zijn exploitatie medeafhankelijk is van donaties, giften en legaten. "Na een aantal glazen wijn" stemde Pieter in met het plan om in groepsverband de Mont Blanc te gaan beklimmen. Een onderneming die niet zonder gevaar is, getuige de meer dan honderd klimmers die jaarlijks verongelukken in dit deel van de Alpen. Het werd inderdaad een barre tocht bij -20 graden, een harde wind en dreigend lawinegevaar, aldus Van Klaveren. Maar alles ging gelukkig goed: "Het is zo waanzinnig mooi, deze ervaring heeft mijn ogen echt geopend." Van het sponsorgeld dat de beklimming heeft opgeleverd wordt nu onder meer de exploitatie van het hospice veilig gesteld. Daarnaast wordt er een aanbouw gerealiseerd en komt er nieuw meubilair. Pieter van Klaveren (links) en zijn ‘klimmaatje’ Etienne Raven op de top van de Mont Blanc. BlancGouden handdruk van Carice Waarvoor krijg je actrice Carice van Houten op de knieën? Voor een ‘gouden handdruk’ natuurlijk! Zoiets moet Edwin van den Elst, commer cieel directeur van detacheerder Talent&Pro, hebben gedacht tijdens de laatste editie van het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. In aanwezigheid van René Mioch, Barry Atsma en Carice van Houten werden twee nieuwe Gouden Tegels onthuld op de Talent&Pro Film boulevard. Ingemetseld tussen de straatstenen liggen daar Gouden Tegels met de handafdrukken van Gouden Kalf-winnaars van de afgelopen jaren. Dit jaar vielen Barry Atsma en Carice van Houten in de prijzen en kwamen zij in aanmerking om hun handafdruk te laten vereeuwigen op de Talent&Pro Filmboulevard, de Nederlandse Walk of Fame in het hart van Utrecht. "In een tijd waarin subsidie vanuit de overheid onder druk staat en waarin nadrukkelijker naar het bedrijfsleven wordt gekeken om een bijdrage te leveren aan cultuur, ben ik extra trots dat wij als sponsor van het NFF al elf jaar steun geven aan de Nederlandse film", aldus Van den Elst. Carice van Houten checkt nog even of het wel echt haar eigen handafdruk is in de Gouden Tegel.

Reageer op dit artikel