nieuws

Stamgast

Archief

Wat is je achtergrond?

Ik ben in 1946 in Den Haag geboren; na het klassieke Gymnasium Haganum ben ik in Rotterdam Rechten gaan studeren. Vervolgens diensttijd bij de Koninklijke Luchtmacht in Duitsland en daarna via het directiesecretariaat van de inmiddels weggefuseerde verzekeraar 'Providentia' in Amsterdam terechtgekomen bij het Verzekeringsinstituut aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en drie kleinkinderen.
Voor welk beroep was jevoorbestemd?
Bioloog, maar ik miste elke aanleg voor natuur- en scheikunde.
 
Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?
De vos: er is niets mooiers dan een jagende vos in het open veld in de ochtendschemer.
 
Bespeel je een instrument?
Wel gedaan (cello), maar zonder enig succes.
 
Hyves, LinkedIn, Twitter?
Voor mij een absoluut onbekende wereld en dat zal wel zo blijven.
 
Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?
Het bericht dat ik binnenkort weer grootvader word.
 
Wat is je laatst bijgewoonde massaevenement?
Finale Asian Cup voetbal Australia- Japan in Doha (Qatar). Een indrukwekkende happening, niet in de laatste plaats, omdat het Australische echtpaar naast mij op de tribune door de politie uit het stadion verwijderd werd, omdat de vrouw haar man in het openbaar kuste.
 
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Vogelfotografie.
 
Waar mogen ze je 's nachts voor wakker maken?
Gewoon laten slapen: "Alleen voor beschuit kom ik eruit!"
 
Wat doe je op zaterdagmiddag?
Meestal ben ik op pad met mijn foto- camera.
 
En op zondag?
Op zondagmorgen speel ik – al meer dan 25 jaar – golf met dezelfde zeven mannen. Daarna ben ik thuis of kijk ik 'om de hoek' hockey, hoofdklasse.
 
Beste popsong aller tijden?
'The only living boy in New York' van Simon and Garfunkel. Het roept 'sweet memories' aan die stad op: in 1980 heb ik een half jaar in New York gewerkt. Dat was bij Amev Holdings op de 97e etage van het World Trade Center, een paar verdiepingen boven de plek waar later de vliegtuigen naar binnen vlogen. Ik was kansloos geweest.
 
Wat is de volgende vakantie- bestemming?
Ik ga binnenkort naar Doha (Qatar); daar woont mijn dochter met het gezin.
 
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Engeland: de rust en de natuur van de Engelse countryside. Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden? Finale WK-voetbal Londen 1966: Engeland-Duitsland, 4-2 na verlenging.
 
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
Een hole-in-one in november 1993 op de golfbaan Broekpolder.
 
Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?
Tsja, die zal zeker zijn gemaakt, maar ikzelf heb er geen beeld bij. Misschien een kwestie van verdringen?
 
Wat is je favoriete drank(je)?
Leffe blond.
 
Waar heb je een hekel aan?
Hufterig gedrag
 
Wat in de branche had je liever willen missen?
De directeur die denkt dat je polis met een 'u' schrijft.
 
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Het bijwonen van 'Trooping the Colour': de jaarlijkse kleurrijke militaire parade in Londen ter gelegenheid van de The Queens Birthday. Hierbij wordt prachtige Engelse marsmuziek gespeeld.

Reageer op dit artikel