nieuws

SNS Bank vraagt voor hypotheekadvies € 2.950

Archief

SNS Bank combineert een aanbod van hypotheken van diverse aanbieders (momenteel negen) voortaan met een productonafhankelijke, vaste fee. “Vooruitlopend op het provisieverbod in 2013 voeren we een vaste vergoeding van € 2.950 voor een hypotheekadvies in”, zegt Ton Timmerman, directeur Advies van SNS Bank. “Wij stellen ons daarbij op als intermediair, die onafhankelijk advies geeft. Een mijlpaal voor ons bedrijf.”

SNS Bank vraagt voor hypotheekadvies € 2.950

SNS Bank is voor de vaststelling van het tarief uitgegaan van een uurtarief van € 125 en dus van zo'n 24 uur per advies. In het tarief van € 2.950 is bemiddeling voor een overlijdensrisicoverzekering (mits verpand) en een overbruggingskrediet inbegrepen. Bemiddeling voor andere bijverbanden, zoals losse (dus niet-verpande) orv's en woonlastenpolissen, kost € 450 extra. Bankklanten kunnen tot 2013 kiezen: of een vaste vergoeding of provisie; in de praktijk zou grofweg driekwart voor het vaste bedrag kiezen.
De adviesorganisatie van SNS Bank omvat momenteel 250 financiële adviseurs, allemaal SEH-gecertificeerd en op termijn LHP (Leergang Hypothecair Planner). Dat aantal is nog exclusief de 90 adviseurs die in loondienst zijn bij de franchisewinkels van SNS. Momenteel heeft SNS veertig franchisenemers en dat zouden er eind 2012 tachtig moeten zijn, die dan zo'n 180 marktgebieden bestrijken. Op dat moment zullen er elders in Nederland nog zo'n tachtig tot negentig eigen SNS-winkels zijn. De adviseurs moeten "hoogwaardig financieel advies" op het terrein van hypotheek, leven en pensioen kunnen geven.

Reageer op dit artikel