nieuws

SCFB: alle PE-opleidingen binnen één dag

Archief

Het StudieCentrum Financiële Branche (SCFB) heeft een opleiding ontwikkeld waarbij het mogelijk is dat alle WFT PE-certificaten binnen één dag worden behaald. Op die dag kunnen deelnemers in één keer voldoen aan de PE-eisen voor de modules Basis, Levensverzekeringen (inclusief Beleggen, exclusief Volmacht), Hypothecair Krediet en (facultatief) Consumptief Krediet.

SCFB: alle PE-opleidingen binnen één dag

"Een opleidingsprogramma van één dag is alleen mogelijk als de deelnemers zich grondig voorbereiden en voorafgaand aan de opleidingsdag het e-learningprogramma PE-Tool volgen", zegt SCFB-directeur Olivier Rupke.
Andere randvoorwaarden en kenmerken van de SCFB-opleidng zijn onder andere: maximaal vijftien deelnemers per training in plaats van het wettelijk maximum van vijfentwintig, geen multiple-choicetoetsen tijdens de training en tijdens de opleiding wordt er tijd besteed aan intercollegiaal overleg, discussie en vragen uit de praktijk. 
Deelnemers aan het SCFB-programma hebben ten slotte geen afzonderlijk examen nodig bij een exameninstituut.

Reageer op dit artikel