nieuws

Reaal Schade gaat over op ICT-platform van Quinity

Archief

In de loop van 2012 zal het schadebedrijf van Reaal de gehele provinciale particuliere en mkb-portefeuille overzetten naar een nieuw ICT-platform: de Quinity Insurance Solution (QIS). Dit is een webgebaseerde geïntegreerde oplossing voor medewerkers, intermediairs en klanten die de huidige polis- en schadeadministraties zal vervangen. Reaals Hessel Dikker (rechts) en Ralf Timmer van Quinity tekenden hiervoor deze week een overeenkomst.

Reaal Schade gaat over op ICT-platform van Quinity

Met QIS wil de verzekeraar straight through processing realiseren, kosten reduceren en producten snel en gemakkelijk aanpassen wanneer de markt daarom vraagt. Het systeem ondersteunt automatische acceptatie, zodat tussenpersonen er in 2012 via een vernieuwd extranet producten mee kunnen sluiten. Als eerste zet Reaal QIS in voor de particuliere portefeuille; later volgen de zakelijke schadeproducten. "De performance van de reguliere werkzaamheden zal niet worden geraakt door de conversie", zegt Herm Potasse, Solution Manager Vervangen Back Office Schade bij Reaal. "Op dit moment is nog geen concreet cijfer te noemen, maar Reaal verwacht een aanzienlijke kostenreductie als gevolg van het elimineren van oude backofficesystemen en verdere automatisering van activiteiten."

Reageer op dit artikel