nieuws

Pensioenpolis in rook op

Archief

Denken dat je pensioen opbouwt via de baas en er jaren later achterkomen dat het potje met geld onvindbaar is. Het verhaal in De Telegraaf van vandaag lijkt ongelooflijk, maar het overkwam Linda van Leeuwen (49) uit het Overijsselse Stegeren. „Iedereen die nog pensioen heeft uitstaan bij een ex-werkgever, raad ik aan na te gaan of de polis nog wel bestaat.”

Pensioenpolis in rook op

Van Leeuwen is woedend. In 2008 wilde de administratief medewerkster een drietal kleine pensioentjes van exwerkgevers overdragen naar haar nieuwe baas. Bij deze bedrijven had ze niet langer dan een jaar gewerkt.
„Er zat ook een potje met geld bij dat was ondergebracht bij verzekeraar Avéro Achmea. Dat zou in 2005 overgeheveld moeten zijn naar Reaal, omdat de werkgever het contract met Avéro had opgezegd.” Als een pensioenpolis verhuist van de ene naar de andere verzekeraar, heet dit ‘waardeoverdracht’.
De Stegerse kreeg echter argwaan toen Reaal liet weten helemaal geen pensioen van Van Leeuwen te hebben ontvangen. „Ik belde met Avéro Achmea. Die vertelde dat mijn ‘Alpine Polis’ leeg was en er niets viel over te dragen. Ik heb toen de Ombudsman Pensioenen ingeschakeld.”
(..)Vorige week ontving de administratief medewerkster dit geld dan eindelijk op haar rekening. Maar de hele situatie geeft haar een wrange bijsmaak. „Het is toch schandalig dat een pensioen ineens kwijtraakt, als een werkgever kiest voor een andere verzekeraar? Ik moest hier nota bene zelf achter komen. Je vraagt je toch af voor hoeveel Nederlanders hetzelfde geldt, zonder dat ze dit weten.”
(..)Een woordvoerder van Avéro Achmea erkent dat er fouten zijn gemaakt. Zowel in de administratie van de waardeoverdracht als in het overmaken van de 1000 euro. „Dat betreuren wij. Het gaat hier echter om een incident, dit soort situaties komt niet vaker voor. De rentevergoeding is naar onze mening zeer coulant. Die bedraagt meer dan 5 procent op jaarbasis. Wat ons betreft, is deze zaak nu afgedaan.”

(De Telegraaf, pag 5)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Vrijvallen van spaarloon komt als verrassing

(De Telegraaf, pag 1 en 7; Algemeen Dagblad, pag 19)

 

De Jager laat woningmarkt op z'n beloop

(De Telegraaf, pag 3)

 

Huisverkoper blijft zitten met restschuld

(Algemeen Dagblad, pag. 17)

 

Nauwelijks meer huizen verkocht

(Volkskrant, pag. 21)

 

Ombudsman stopt met woekerpoliszaken

(Het Financieele Dagblad, pag. 1 en 13)

 

Sparen voor extra zorg bij Menzis en Aegon

(Trouw, pag. 9)

Reageer op dit artikel