nieuws

Minder commerciële zorg bij Menzis

Archief

Arts en Zorg en Zorgpunt, twee commerciële ketens van huisartsenpraktijken, gaan fuseren. Zorgverzekeraar Menzis, de oprichter van Zorgpunt, krijgt hierdoor een veel kleiner belang als investeerder in huisartsenpraktijken.  Menzis kreeg in het verleden veel kritiek op de rol als investeerder in huisartsenpraktijken. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid noemde het een ‘onwenselijke ontwikkeling’ dat zorgverzekeraars ook zorg aanbieden. Het zou de keuzevrijheid van de patiënt inperken en nieuwe innovatieve zorgaanbieders tegenwerken.

Minder commerciële zorg bij Menzis

Ook de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) vreesde dat er 'een scheve situatie' zou ontstaan waarbij de zorgverzekeraar zorg bij zichzelf moest inkopen.
De bedrijven Arts en Zorg en Zorgpunt hebben zo'n vijfhonderd mensen in dienst, bij de praktijken staan 200 duizend patiënten ingeschreven. Investeringsfonds NPM Healthcare zit achter Arts en Zorg. Zorgpunt is een dochteronderneming van zorgverzekeraar Menzis, samen met private investeerder Reggeborgh. Door de fusie wordt NPM Healthcare de grootste aandeelhouder in de nieuwe zorgketen. Het aandeel van Menzis loopt terug naar 25 procent.
(Volkskrant, pag. 22)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
SNS steunt voorstel bonus, rest wacht af
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Klanten doen aangifte tegen SNS Bank wegens valsheid in geschrifte
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

Reageer op dit artikel