nieuws

Kamervragen CDA over Voorschotje.nl

Archief

CDA’er Elly Blanksma heeft de minister van Financiën Kamervragen gesteld over de werkwijze van Voorschotje.nl. Op de voetbalshirts van NEC, waar Voorschotje.nl hoofdsponsor van is, zou voortaan de waarschuwing ‘geld lenen kost geld’ moeten staan.

 

Aanbieders van zogeheten flitskredieten moeten sinds 1 juni een vergunning hebben van de AFM. Voorschotje.nl zegt die niet nodig te hebben, omdat voor leningen geen verplichte kosten worden gerekend. Mensen kunnen bij Voorschotje.nl gratis _ 150 lenen, maar moeten een boete van _ 17,50 betalen als ze dat bedrag niet binnen drie weken hebben terugbetaald. Tevens moet voor een snelle geldstorting (spoedboeking) een bedrag van _ 25 worden betaald.

 

"Voorschotje.nl zegt gratis te lenen en anticipeert met het verdienmodel op wanbetaling na 21 dagen", vindt de CDA-fractie en "daardoor wordt de zorgplicht om overkreditering te voorkomen niet voldoende gewaarborgd". Bovendien maakt de flitskredietaanbieder "op een onwenselijke manier gebruik van het criterium ‘tegen onbetekenende kosten’."

 

Reageer op dit artikel