nieuws

Independer stopt met DIL

Archief

Independer is gestopt met het vergelijken en sluiten van direct ingaande lijfrentes (DIL). “Het zijn complexe producten. Dat betekent dat er strikte eisen worden gesteld aan het advies. Wij boden direct ingaande lijfrentes aan zonder advies (execution only). Maar in de praktijk bleek dat klanten altijd enige vorm van advies nodig hadden.”

Independer stopt met DIL

En advies geven kost veel tijd, aldus Independer. "Wij richten ons steeds meer op het aanbieden van verzekeringen die direct online kunnen worden gesloten. Direct ingaande lijfrentes passen daar niet bij." In mei stopte de vergelijkingssite al met de verkoop van fiscaal aftrekbare garantiekoopsommen. Uitvaart- en overlijdensrisicoverzekeringen blijven nog wel in assortiment.

Reageer op dit artikel