nieuws

Helft RVS-loondienst krijgt geen plek bij NN

Archief

Per 1 januari 2012 gaan 115 adviseurs en 5 regiomanagers van RVS over naar de buitendienst van Nationale-Nederlanden, zo is afgelopen vrijdag in Ede aan de loondienstadviseurs medegedeeld. Voor de 130 RVS-loondienstmedewerkers die boventallig zijn geworden, wordt een functie gezocht conform het sociaal plan van ING.

Helft RVS-loondienst krijgt geen plek bij NN

Eind vorig jaar werd al bekend dat de 250 RVS-loondienstmedewerkers via een aantal kwaliteitseisen, resulterend in een 'visum' en een 'paspoort', een plek moesten veroveren in de NN-buitendienst. "Iedereen die een paspoort heeft gehaald, heeft ook een plaats gekregen", laat een woordvoerder weten.
De ontmanteling van de RVS-loondienst was aangekondigd in 2009, toen de nieuwe strategie van NN werd bekendgemaakt. Daarin was al een reductie van het aantal arbeidsplaatsen met 800 voorzien. "We wisten al dat we boventalligheid niet konden voorkomen. Naast de kwaliteitseisen spelen de economische ontwikkelingen een rol: als veel producten via internet worden gesloten, moet je je afvragen hoe veel adviseurs je zelf in huis moet hebben."

Reageer op dit artikel