nieuws

Financiële sector blij met eigen werk

Archief

Werken met geld maakt gelukkig. Mensen met een baan in de financiële dienstverlening zijn het meest tevreden over hun werk, zo meldt De Telegraaf vandaag. Bijna de helft kan niet bedenken hoe zijn job leuker zou kunnen. In andere sectoren zijn mensen ontevreden over bijvoorbeeld hun loon of de kwaliteit van het management.

Financiële sector blij met eigen werk

Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een enquête van FNV Bondgenoten, waaraan ruim 9.000 werknemers hebben meegedaan. De slechtste sector om in te werken is de facilitaire dienstverlening, bijvoorbeeld in de schoonmaak, uitzendwerk of beveiliging. Eén op de vier van de mensen die dergelijk werk doet, geeft zijn baan een onvoldoende.
Vier op de tien mensen zeggen geen vertrouwen te hebben in de directie van hun bedrijf; een kwart van de werknemers vindt dat ze niet goed begeleid worden bij ziekte. Over het algemeen is men positief over de werksfeer en over collega's. Twee derde zegt dat uitzendkrachten soms ingehuurd worden voor vast werk.
(De Telegraaf, pag. 22)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Juwelier in rolstoel eist tonnen
(De Telegraaf, pag. 11)
 
Kamer achter ruimer bonusverbod banken
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Bepaal marktwaarde pensioen
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
Nederland heeft nog steeds beste pensioen
(Trouw, pag. 3; NRC Handelsblad van 11 oktober, pag. 22)
 
Blikschade aan auto kan nu worden gemeld per mobiel
(Trouw, pag. 13)

Reageer op dit artikel