nieuws

Een derde sluit uitvaartpolis op internet

Archief

Eén op de drie mensen sluit tegenwoordig een nieuwe uitvaartverzekering direct via internet. Dat gold twee jaar geleden nog voor 16%, zo stelt toezichthouder AFM op basis van een dit voorjaar gehouden onderzoek onder consumenten. Het onderzoek is tevens als basis gebruikt voor het pleidooi provisie als beloningsvorm voor uitvaartverzekeringen te verbieden.

Een derde sluit uitvaartpolis op internet

De 'AFM Consumentenmonitor Uitvaartverzekeringen' stelt dat maar één op de zes mensen die een uitvaartpolis sluiten via een persoonlijk adviseur, er weet van heeft dat deze wordt beloond via provisie. Bijna de helft (48%) zegt geen flauw idee te hebben hoe die adviseur zijn geld verdient en exact één op de vier denkt dat die zijn werk gratis verricht. "Er is weinig sprake van beloningstransparantie", luidt de conclusie. Aan de enquête over uitvaartverzekeringen namen 204 mensen deel.
Dinsdag wijdden de GDP-dagbladen twee pagina's aan de discussie over provisies bij uitvaartverzekeringen onder de kop Rumoer rond de laatste rekening.

Reageer op dit artikel