nieuws

Consumentenbond zet weer stap in rechtszaak tegen MultiSafe

Archief

De Consumentenbond heeft de conclusie van repliek ingediend in de procedure tegen MultiSafe. Het intermediairbedrijf wordt door de bond beticht van oneerlijke handelspraktijken vanwege de wijze waarop het serviceabonnementen heeft ingevoerd voor particuliere klanten.

Consumentenbond zet weer stap in rechtszaak tegen MultiSafe

De Consumentenbond vindt dat MultiSafe geen recht heeft om eenzijdig afscheid te nemen van klanten en dat ze daarom klanten nadrukkelijk had moeten wijzen op de mogelijkheid de dienstverlening ongewijzigd bij MultiSafe voort te zetten. "Begin dit jaar hebben we informeel gesproken om te zien of we buiten de rechtbank de zaak zouden kunnen versnellen. Wij verschillen echter principieel van mening met de Consumentenbond dat klanten 'eeuwig' recht zouden hebben op ongewijzigde dienstverlening", reageert MultiSafe-directeur Michael Mackaaij.
De door hem ingehuurde advocaat Sjoerd Meijer van Nauta Dutilh zal binnenkort het tweede verweer indienen, waarna de rechtszaak waarschijnlijk begin 2012 op de rol moet komen te staan. "Wel prettig is te zien dat de Consumentenbond aangeeft niet bijzonder tegen MultiSafe als bedrijf te ageren, maar een principe-uitspraak wil over het invoeren van serviceabonnementen door assurantiekantoren. Nou, zo'n uitspraak willen wij ook graag."
Mackaaij is een van de sprekers op de AM Masterclass over Serviceabonnementen, die op 20 december zal worden herhaald; verder spreken daar hoogleraar Jac Rinkes, portefeuillemakelaar Mike Potter en FDC-directeur Ron Schulte Fischedick. 

Reageer op dit artikel