nieuws

Commissaris bank sneller op examen

Archief

Alle commissarissen van banken en verzekeraars moeten een geschiktheidstoets ondergaan. Die van de grootste vier banken en verzekeraars komen als eersten aan de beurt. Zij moeten binnen zes maanden op examen bij de AFM en DNB, zo meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Commissaris bank sneller op examen

Minister De Jager van Financien heeft dat maandag toegezegd aan de Tweede Kamer, op aandringen van PVV, PvdA, SP en CDA. Die willen voorkomen dat zittende commissarissen pas bij een herbenoeming aan een test zouden worden onderworpen. Anders zouden recentelijk benoemde bankcommissarissen pas over twee of drie jaar aan de beurt zijn. Een Kamermeerderheid vindt dat lang duren. De vier banken waarvan de commissarissen als eersten op appel moeten, zijn ING, ABN Amro, Rabobank en SNS Reaal.

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Aegon begint bank voor consumenten

(Algemeen Dagblad, pag. 17)

 

Topfunctie Rouvoet bihj verzekeraars

(De Telegraaf, pag. 9; FD, pag. 2; De Volkskrant, pag. 20; Het Parool, pag. 4; De Gelderlander, pag. 4)

 

Rebel sluit verbond met gevestigde orde

(Het Financieele Dagblad, pag. 2)

 

Connexxion verzekert uw huisdier

(Het Parool van maandag 24 oktober, pag. 4)

Reageer op dit artikel