nieuws

CED verkoopt keuringsbedrijf Meditel aan management

Archief

Expertiseconcern CED heeft dochter Meditel per 1 oktober verkocht aan het management. Het bedrijf, gespecialiseerd in medische keuringen, gaat zelfstandig verder. De vijftig medewerkers blijven in dienst.

 

Meditel is afgelopen weekend verhuisd van Capelle aan den IJssel, waar CED is gevestigd, naar een nieuwe vestiging in Gouda. Daarnaast heeft het bedrijf verspreid over het land nog ruim dertig kantoren waar de keuringen plaatsvinden. De nieuwe eigenaren zijn algemeen directeur Jeroen van Luijk, medisch directeur Hans van der Krans en hoofd binnendienst Petra de Vreede.

 

CED wil zich gaan concentreren op de kernactiviteiten expertise en claimsmanagement. Dat werd eerder dit jaar al duidelijk, toen de certificeringsactiviteiten werden verkocht aan Kiwa. Op het gebied van de kernactiviteiten wil CED overigens verder internationaal blijven groeien; zo werd in juli het Spaanse claimbehandelingsbedrijf CSP overgenomen.

 

In ons land mikt het bedrijf op groei op het gebied van claimsmanagement en mensgerelateerde expertisediensten als letselschaderegeling en medisch advies. Meditel was sinds 2004 eigendom van CED, dat het bedrijf toen kocht van Interpolis.

 

Reageer op dit artikel