nieuws

CDA stelt Kamervragen over Voorschotje.nl

Archief

CDA’er Elly Blanksma heeft de minister van Financiën Kamervragen gesteld over de werkwijze van Voorschotje.nl. Aanbieders van zogeheten flitskredieten moeten sinds 1 juni een vergunning hebben van de AFM, maar Voorschotje.nl zegt die niet nodig te hebben omdat voor leningen geen verplichte kosten worden gerekend. Blanksma wil onder meer de mening van de minister weten over het bedrijfsmodel van Voorschotje.nl.

CDA stelt Kamervragen over Voorschotje.nl

Mensen kunnen bij Voorschotje.nl € 150 lenen, maar moeten een boete van € 17,50 betalen als ze dat bedrag niet binnen drie weken hebben terugbetaald. "Voorschotje.nl zegt gratis te lenen en anticipeert met het verdienmodel op wanbetaling na 21 dagen", vindt de CDA-fractie en "daardoor wordt de zorgplicht om overkreditering te voorkomen niet voldoende gewaarborgd". Bovendien maakt de flitskredietaanbieder "op een onwenselijke manier gebruik van het criterium 'tegen onbetekenende kosten'.

Blanksma wil dat op de shirts van voetbalclub NEC, waar Voorschotje.nl hoofdsponsor van is, voortaan ook de waarschuwing 'geld lenen kost geld' komt te staan.

Reageer op dit artikel