nieuws

ANWB-winkels staken verkoop meeste polissen

Archief

De ANWB stopt met de verkoop van vrijwel alle verzekeringen via de 109 winkels. "De verkoop van verzekeringen via de winkels is voor de ANWB al enige tijd verliesgevend", zo verklaart de ‘toeristenbond’.

 

De winkels blijven wel polissen aanbieden bij producten, zoals fietsverzekeringen en kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen.

 

Het gewijzigde distributiebeleid heeft eveneens gevolgen voor vakantiereizen van derden. Ook daarvoor wordt de website Anwb.nl hét verkoopkanaal, ondersteund door het ‘ANWB Contact Center’. De eigen winkels zullen klanten nog wel wegwijs blijven maken in het aanbod van de eigen reisdochters van de ANWB (Fox Vakanties, Pharos Reizen, Pin High Golftravel, SNP Natuurreizen, Travelhome en Kampeerreizen).

 

"Hiermee reageert de ANWB op de verschuiving in het koopgedrag van de consument. In de markt wordt inmiddels zo’n 40% van de schadeverzekeringen via het internet verkocht, terwijl 70% van alle reizen online wordt geboekt", zo luidt de motivatie voor de koerswijziging.

 

De bond denkt over twee maanden inzichtelijk te hebben welke consequenties dit voor het personeel zal hebben. In 2010 vonden in de 109 winkels bijna vier miljoen transacties plaats; ongeveer vijf miljoen consumenten kochten iets in de webwinkel.

 

van een ANWB-winkel.

Reageer op dit artikel