nieuws

Vizion verliest hoger beroep in teakhoutadvies

Archief

Vizion Financial Consult moet € 60.000 terugbetalen aan twee klanten, die in 2003 het advies volgden om de overwaarde op hun woning deels te beleggen in teakhout. De rechtbank Utrecht had dat in 2009 al besloten en het gerechtshof Arnhem heeft die uitspraak in hoger beroep bekrachtigd. Het Culemborgse kantoor, lid van Adfiz, is volgens beide rechtscolleges tekort geschoten in zijn zorgplicht.

Vizion verliest hoger beroep in teakhoutadvies

Vizion werd als gevolg van de schadeclaim in 2010 failliet verklaard, maar wist die uitspraak middels een schikking met de advocaat van de klagers te vernietigen. "We betalen in termijnen, waarbij het geld hangende de procedure op een derdenrekening wordt gestald", legt Vizion-vennoot Danny van Asten uit. "Die regeling zal, naar het zich laat aanzien, blijven lopen." Van een hernieuwd bankroet zal dan ook geen sprake zijn; Van Asten zegt dat Vizion cassatie tegen de uitspraak ernstig overweegt.
Het hof in Arnhem laat daarentegen weinig twijfel doorschemeren in de uitspraak over de zorgplichtschending. Het Culemborgse kantoor wordt verweten de klanten – onervaren beleggers – onvoldoende te hebben gewezen op de risico's van beleggen in Costa Ricaans teakhout via het eenmansbedrijf NIF, terwijl bij aanvang al 30% van de inleg als provisie naar Vizion ging. Het bedrijf NIF, dat in 2007 werd opgeheven, bleek nooit eigenaar te zijn geweest van de bomen; de inleg is volledig verloren gegaan.

Reageer op dit artikel