nieuws

Stamgast

Archief

Wat is je achtergrond?

In ben 41 jaar. Opgegroeid in Nijmegen met mijn vader, moeder en een broer die vier jaar jonger is. Verhuisd naar Groningen om te studeren en later via Utrecht naar Amsterdam gegaan. Daar woon ik nu vijftien jaar. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen.
 
Voor welk beroep was je voorbestemd?
Toen ik tien jaar was wilde ik notaris worden, zoals mijn vader. Hoewel ik niet echt een idee had wat dat was. De klanken zijn gebleven, want het is actuaris geworden.
 
Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?
In de dierentuin wil ik altijd de katachtigen zien. Prachtige dieren; ze hebben zo veel kracht in zich.
 
Hyves, LinkedIn, Twitter?
LinkedIn: jazeker. Het is altijd leuk om contacten te onderhouden. Zowel privé als zakelijk. Ik twitter om zonder regelmaat een aantal mensen te volgen.
 
Wat is je favoriete vervoermiddel?
De bakfiets.
 
Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?
De voorstelling van De Nederlandse Opera in het kader van het Holland Festival in juni: Jevgeni Onjegin van Tsjaikovski. Alles klopte: het orkest, de casting, het decor, de kostuums.
 
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Zeilen: vanaf IJburg kun je goed een rondje Pampus doen op een avond of een dagtochtje maken. Heerlijk op het water: de wind voelen, en kijken waar die je brengt. Alsof de tijd stilstaat.
 
Weleens actief in sportschool?
Dat heb ik jaren gedaan, maar sinds ik kinderen heb, past dat niet meer en heb ik een hometrainer gekocht. Nu fiets ik twee tot drie keer per week een uurtje. Of ik loop hard of doe thuis yogaoefeningen.
 
Wat vind je de beste popsong aller tijden?
Ik heb geen echte favoriet, maar Luna van Alessandro Safina vind ik een heerlijk nummer om mee te zingen, als ik alleen in de auto zit.
 
Wat is de volgende vakantie-bestemming?
Denemarken was deze zomer een aardige ervaring. Maar met 12 graden leek dit meer op een voorjaarsvakantie. Volgend jaar wordt het weer Toscane.
 
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Italië, waar mijn familie van moederskant vandaan komt en waar mijn ouders grotendeels wonen. Ondanks de politieke en economische situatie een heerlijk land waar ik me thuis voel.
 
Je beste sportprestatie ooit?
De Kennedy-Mars. Ontstaan naar aanleiding van een uitspraak van de voormalige president van de Verenigde Staten, J.F. Kennedy; 'De welvaartsmens is niet meer in staat om 50 mijl binnen 20 uur te lopen'. Dat kan dus wel!
 
Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?
Op de terugkomst van onze huwelijksreis de verjaardag van mijn man vergeten. Zijn verjaardag begon tijdens die reis in het vliegtuig. Ik herinnerde het me pas toen de douanier op Schiphol hem feliciteerde…
 
Waar mogen ze je 's nachts voor wakker maken?
Verse pasta met Parmezaanse kaas en een glas Chianti erbij.
 
Waar heb je een uitgesproken hekel aan?
Mensen die vluchtgedrag laten zien en aan mandarijnen met pitten.
 
Wat in de branche had je liever willen missen?
Arrogantie, gebrek aan innovatie en lef.
 
Doe je iets op het terrein van vrijwilligerswerk?
Ik doe bestuurswerk voor het Actuarieel Genootschap en Actuarieel Instituut. Verder ben ik de afgelopen jaren leesmoeder geweest op school. Het komend seizoen help ik de communicatie van de voetbalclub, waar mijn oudste zoon speelt, te verbeteren.
 
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Met ons gezin naar de Grand Canyon. En samen met mijn man een keer de zogeheten '24 uurs' zeilen.

Reageer op dit artikel