nieuws

SNS Reaal volgt maximum gedragscode voor NHG-hypotheken

Archief

SNS Reaal gaat met ingang van woensdag voor NHG-hypotheken niet meer verstrekken dan 106% van de woningwaarde, het maximum dat in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen is vastgelegd. Het concern gaat daarmee voorbij aan de opvatting van minister De Jager (Financiën) dat voor NHG-hypotheken een lening van maximaal 108% van de woningwaarde mogelijk moet zijn, conform de NHG-normen.

SNS Reaal volgt maximum gedragscode voor NHG-hypotheken

"Binnen de SNS Reaal Groep is besloten om één standpunt in te nemen voor de maximale verstrekking bij NHG en om hierbij de gedragscode te volgen", meldt Reaal aan het intermediair met betrekking tot het Victorie-label. "Vanaf woensdag 14 september kan bij NHG aanvragen voor Victorie Hypotheken niet méér verstrekt worden dan onder de Gedragscode Hypothecair Financiers is toegestaan. De onlangs gecommuniceerde mogelijkheid om bij Victorie onder NHG op basis van een overrule (explain) meer te financieren dan het maximum binnen de gedragscode komt dan te vervallen."
Onder SNS Reaal vallen hypotheeklabels als SNS Bank, BLG, Holland Woningfinanciering en Verantwoord Wonen Hypotheken.

 

Reageer op dit artikel