nieuws

OVFD wil splitsing activiteiten serviceorganisaties

Archief

Koepelorganisatie OVFD vecht bij Kamerleden en Financiën voor de mogelijkheid om voor uitbestede werkzaamheden een vergoeding van aanbieders te ontvangen. De brancheclub roept de 33 leden ondertussen op om hun activiteiten te splitsen, zodat er een duidelijk onderscheid komt tussen werkzaamheden voor aanbieders en werk voor het intermediair.

OVFD wil splitsing activiteiten serviceorganisaties

De belangenvereniging dringt bij minister De Jager aan op een uitzondering voor de betaling van werkzaamheden die voor aanbieders worden verricht. "Maak onderscheid tussen de verschillende werkzaamheden en voorkom dat de consument uiteindelijk duurder én kwalitatief slechter uit is", luidt de oproep. Belangrijkste knelpunten voor serviceorganisaties zijn, dat ze volgens de WFT nog steeds worden beschouwd als bemiddelaars en daarmee geen mogelijkheid hebben om onder de uitbestedingsregels te werken.
Om meer duidelijkheid te scheppen over de werkzaamheden die serviceproviders verrichten, heeft de vereniging een rapport laten opstellen door Fred de Jong. Volgens dat rapport bestaan de activiteiten voor aanbieders kort samengevat uit het completeren en aanvullen van dossiers, de administratie van hypotheek- en polisgegevens en de interactie met intermediairs. "Voor de eerste twee activiteiten zou een kostenvergoeding vanuit de aanbieder gewoon mogelijk moeten zijn, omdat die geen invloed (kunnen) hebben op de inhoud van het advies."
Op basis van het rapport stelt de OVFD daarom voor dat serviceorganisaties de mogelijkheid krijgen om voor deze uitbestede aanbiederswerkzaamheden een aparte juridische entiteit op te richten, die niet als bemiddelaar kwalificeert, waardoor een beloning vanuit de aanbieder mogelijk blijft.

Reageer op dit artikel