nieuws

Meeùs zet streep door reeks assurantielabels

Archief

IAK en Kröller

 

ontspringen

 

alleen de dans

 

Unirobe Meeùs Groep, het intermediairbedrijf van Aegon, neemt nog vóór 2012 afscheid van een reeks labels uit de Unirobe-stal. Namen als WBD Lippmann, Westerzee en Akkermans Van Elten behoren dan tot het verleden.

 

Ook de bedrijven Van Houwelingen Den Hollander, Van Ginkel & Co en Aecum zullen in 2012 door het leven gaan als Meeùs. De eerste twee huizen sinds dit voorjaar al samen in een kantoor in Rotterdam. Aecum verhuist van Houten naar Utrecht. Steegh Assurantiën bestaat al niet meer en is voortgezet in Meeùs Venlo. De bedrijven WBD Lippmann, Westerzee (inclusief MAN), en Akkermans Van Elten blijven onder de vlag van Meeùs vanuit hun huidige kantoren actief.

 

Meeùs centraliseert enkele stafafdelingen, als gevolg waarvan enkele tientallen medewerkers de regiokantoren hebben verlaten. Zo zijn nagenoeg alle volmachtactiviteiten in Amsterdam samengevoegd onder Meeùs Assuradeuren. Verder worden de particuliere schadeactiviteiten naar het hoofdkantoor in Nieuwegein overgeheveld. "Door de labelintegratie worden bedrijfsprocessen nog beter op elkaar afgestemd, is een eenduidige en efficiënte werkwijze beter te implementeren, wat zal leiden tot een optimalere klantbediening", aldus directievoorzitter Coen Mom.

 

Bijzonder

IAK (Eindhoven) en Kröller (Den Haag) blijven als aparte bedrijven binnen de groep functioneren. Dat geldt vooralsnog ook voor Post & Wuite (Meppel/Elburg). Dit trio blijft "vanwege hun specifieke positie in de markt en de bijzondere verbondenheid met hun klanten zelfstandig in de markt actief", zo luidt de toelichting.

 

IAK is met ruim driehonderd medewerkers en een omzet van _ 53 mln veruit het grootste groepsonderdeel. Kröller is met ruim vijftig personeelsleden en _ 8 mln omzet de nummer drie; Post & Wuite is goed voor zo’n twintig medewerkers en _ 2,3 mln omzet. De veel grotere WBD Lippmann Groep (ruim 80 medewerkers, _ 11 mln omzet) verdwijnt dus wel als apart dochterbedrijf.

 

Campagne

Voor dit najaar staat een campagne gepland die de naamsbekendheid en inhoud van het merk Meeùs moet vergroten. Bij het intermediairbedrijf werken circa 1.800 mensen op een kleine veertig vestigingen. Meeùs was vorig jaar samen met de Unirobe-kantoren goed voor een omzet van _ 214 mln uit assurantiebemiddeling en daarmee de nummer twee van ons land, ná de Rabobanken maar vóór Aon.

 

Meeùs werd in 2000 volledig eigendom van Aegon. Unirobe, tot dan toe in handen van AXA, werd in 2003 aan de Aegon-stal toegevoegd. Sinds 2007 vormen de twee groepen één gezamenlijk intermediairbedrijf.

 

Cao

Meeùs heeft met terugwerkende kracht vanaf 1 juli een nieuwe cao, die loopt tot en met 31 december 2012. In totaal krijgen de medewerkers er 1,75% loon bij: 0,5% per 1 juli 2011 en 1,25% per 1 januari 2012. Onder de Meeùs-cao vallen ruim duizend mensen; de andere 800 kennen nog eigen (Unirobe-voorwaarden).

 

Reageer op dit artikel