nieuws

Jonkman start coöperatie voor tussenpersonen

Archief

Assurantievrouw Elly Jonkman, directeur van de JA-Groep (Jonkman Advies) in Lelystad, is gestart met een coöperatie voor tussenpersonen. Deze coöperatie staat, onder de naam Tussenpersoon 3.0, open voor assurantiekantoren en voor particulieren, zegt zij. “Iedereen kan een hier een certificaat vanaf € 100 kopen.” Tot nu toe is er één deelnemer: Floris Buikema van JB-advies uit Dronten.

Jonkman start coöperatie voor tussenpersonen

"Naarmate de waarde van het bedrijf stijgt, stijgt ook de waarde van het certificaat", aldus Jonkman. De leden krijgen 5% van de winst uitgekeerd, naar gelang hun aandeel. Verder gaat 5% van de winst naar een goed doel dat de leden zelf bepalen. De centrale organisatie in Lelystad verzorgt de backoffice voor assurantiekantoren. De JA-Groep denkt de komende drie jaar nog vier nieuwe vestigingen te kunnen aansluiten.
Jonkman, die in het verleden onder meer actief was voor de vereniging De Andere Tusenpersoon, zegt al zeven jaar te werken aan dit concept. "Wij streven naar een uiterste vorm van transparantie. Daarom mag iedereen lid worden, zowel ondernemers als hun klanten. De coöperatie krijgt dan ook een ledenraad waarin al deze groepen zijn vertegenwoordigd."

Reageer op dit artikel