nieuws

Japanse verzekeraar actief op Nederlandse verzekeringsmarkt

Archief

Via de aankoop van Nateus Nederland maakt Nipponkoa Insurance zijn intrede op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De Japanse verzekeraar neemt het volmachtbedrijf, lid van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB), voor een onbekend gebleven bedrag over van de huidige Belgische aandeelhouder Ethias.   Nateus Nederland was vorig jaar op de co-assurantiemarkt betrokken bij zaken die een […]

Via de aankoop van Nateus Nederland maakt Nipponkoa Insurance zijn intrede op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De Japanse verzekeraar neemt het volmachtbedrijf, lid van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB), voor een onbekend gebleven bedrag over van de huidige Belgische aandeelhouder Ethias.
 
Nateus Nederland was vorig jaar op de co-assurantiemarkt betrokken bij zaken die een premieomzet van € 31,7 mln omvatten. Nederlandse makelaars kunnen bij Nateus Nederland terecht voor het onderbrengen van risico's in co-assurantie op het gebied van Brand (gemeenten, woningbouw, verenigingen van eigenaren en middelgrote bedrijven in de handel en industrie), Transport (fruit, bloemen, groenten, levende have, montage en landmateriaal zoals kranen) en Engineering (CAR en machinebreuk). Nateus Nederland werd in 2006 de rechtsopvolger van KSA Verzekeringen. Bij het in Amsterdam gevestigde volmachtbedrijf zijn zestien mensen werkzaam. CEO Ronald Nyssen licht desgevraagd toe dat "op het gebied van personeel iedereen op zijn post blijft." Nateus heeft in de persoon van Gert Dokter al enige tijd een vertegenwoordiger van de Japanse verzekeraar in huis. Nipponkoa, dat al in 2009 een volmacht verstrekte aan Nateus, beperkte zich tot voor kort in Europa tot verzekeringen voor Japanse ondernemingen. Het concern zegt nu in Europa een groeistrategie te volgen. De acquisitie van Nateus Nederland, die eind september, maar met terugwerking tot 1 januari 2011 moet zijn afgerond, is een eerste stap. De Japanners zeggen een volwaardige toetreding tot de Europese markt op het oog te hebben. In het thuisland beschikt de verzekeringsmaatschappij onder andere over een eigen direct writer, Sonpo 24. Nateus wordt omschreven als een gevolmachtigd agent met "stabiele winsten". De naam Nateus zal aan het einde van dit jaar zijn verdwenen.

Reageer op dit artikel