nieuws

Hermans: uitgangspositie intermediair na provisieverbod beter

Archief

De discussie over een gelijk speelveld tussen verzekeraars en intermediair ten spijt, is Adfiz-voorzitter Loek Hermans ervan overtuigd dat het intermediair op het terrein van complexe producten een sterkere uitgangspositie heeft dan rechtstreekse aanbieders. “Diep in mijn hart vraag ik me af of complexe producten nog wel zonder advies aangeboden moeten worden.”

Hermans: uitgangspositie intermediair na provisieverbod beter

"Wij willen dat de aanbieder de productkosten en de marge, maar ook de eigen advies- en distributiekosten presenteert aan de klant", zegt Hermans vrijdag in een interview met AM. "Net als de adviseur aan de consument duidelijk moet maken wat zijn toegevoegde waarde is. De klant kan vervolgens kiezen om ervoor te betalen of niet. Net als het intermediair moet de bank zeggen: voor advies en bemiddeling betaalt u dit bedrag bovenop de nettoprijs. En dan is het onze taak om te zeggen: schakel voor een complex product een adviseur in. Ik ben ervan overtuigd dat de consument dat, zeker na de beleggingspolisaffaire, steeds vaker zal doen."

Reageer op dit artikel