nieuws

Graafsma en Leichel starten kennisplatform Odin

Archief

Voormalig tussenpersoon en ‘woekerpolis’-docent René Graafsma is samen met Jeffrey Leichel, bekend van Centropolis, gestart met een kennisplatform. Dat moet onder de naam Odin het centrale informatiepunt worden voor het intermediair.

Graafsma en Leichel starten kennisplatform Odin

Doel is "een optimale verbinding tussen praktijk en theorie op basis van de inzichten van politiek, verzekeraars, intermediairs en consumenten" tot stand te brengen. Dat heeft geresulteerd in een website die uiteindelijk circa dertig kennisdomeinen moet tellen. Elk kennisdomein wordt geleid door een aansprekend figuur met actuele praktijkervaring. Die vormt een zo objectief mogelijk beeld over de markt en deelt zijn kennis op verschillende manieren met Odin-abonnees. Inmiddels is voor vijftien domeinen al een domeinbeheerder gevonden. Aanvullend kan een abonnee bij een domeinbeheerder een e-mailadvies vragen over een specifiek dossier. "Dat kost € 50 per advies van 30 minuten. Indien nodig kan ook een persoonlijk advies worden gevraagd."

Odin biedt verder workshops over actuele onderwerpen en discussiebijeenkomsten. "Er is ook een webwinkel, waar het intermediair korting krijgt op bijvoorbeeld boeken, relatiegeschenken en software", aldus Graafsma. Het Infocentrum op www.stichting-odin.nl moet van Odin tot slot "de grootste verzamelplaats van informatie voor het intermediair" maken.

Voor een abonnement rekent Odin, wat staat voor Onafhankelijk Denkers Intermediair Nederland, € 50 per jaar. Inkomsten haalt het kennisplatform verder uit bijdragen van sponsors. "Winst gaat naar organisaties die zich inzetten voor de financiële educatie van consumenten."

Reageer op dit artikel