nieuws

Geen provisie meer in woonlastenpolis Waerdevol

Archief

De Waerdevol Woonlastenverzekering heeft in Rimaxx International een nieuwe risicodrager gekregen. Rimaxx neemt de plaats in van Bovemij. De polis was onderdeel van het voormalige Woontrust-assortiment, dat sinds 1 juli onder FlexFront Partners valt.

 

De poliskosten van _ 100, die het intermediair voorheen bij afsluiten moest betalen, zijn vervallen. Bovendien is het product ontdaan van een provisie-element en daarmee ‘netto’ geworden.

 

FlexFront zelf krijgt voor het vermarkten van het product voortaan een vergoeding per polis van _ 50 (koopsom) of _ 0,50 per maand (premiebetalend), vergoedingen die al in de premie zijn verdisconteerd. Het tarief van het nieuwe Waerdevol-arrangement ligt gemiddeld lager dan het oude tarief. "Als gevolg van de verbeteringen behoort de dekking nu tot de beste van Nederland", claimt FlexFront, die op de eigen website een marktvergelijking toont.

 

In het nieuwe Waerdevol-arrangement worden alleen werknemers met een eigen woning geaccepteerd; huurders en zelfstandig ondernemers derhalve niet meer. "Uit cijfers blijkt dat met name eigen woningbezitters gebruik maakten van het Waerdevol-product. Deze inkrimping van de voorwaarden wordt dan ook niet gezien als een beperking van het product."

 

Reageer op dit artikel