nieuws

Gedupeerden Cinjee bundelen zich in stichting

Archief

Houders van assurantieportefeuilles die aan Cinjee Advies zijn verkocht, gaan zich bundelen in de Stichting Cinjeeleed. De stichting staat overigens voor alle gedupeerden open, ook voor mensen die het Sliedrechtse familiebedrijf grote geldsommen hebben geleend. Voorzitter van Cinjeeleed is voormalig NVGA-voorzitter en Van Lanschot Chabot-directeur Toine Beljaars.

Gedupeerden Cinjee bundelen zich in stichting

Hij laat zich bijstaan door Mr. Otte Strouken-Bunsink, jurist en mediator van 't Hooghuys Advocatenkantoor en door Mike Pieterson, huidig salesmanager van VisaNova en zelf Cinjee-gedupeerde. Pieterson is een van de drijvende krachten achter de stichting. "Er waren al wel wat advocatenclubs, zoals TRC en Cinjeeclaim, maar daar gebeurt naar ons gevoel weinig terwijl het wel veel geld kost. En op de website Opgelichtdoorcinjee.nl woedt wel een roep- en schreeuwstrijd, maar we moeten de krachten bundelen om echt een vuist te maken"
Pieterson heeft daar hoge verwachtingen van, blijkens ook de brief aan potentiële deelnemers. Daarin wordt de familie Cinjee een lastige tijd voorspeld: "Ze hebben ons gedupeerden een oor aan genaaid, nu is het payback time! Samen staan we sterk en zoals we hier in Friesland zeggen: 'it giet oan'!"
Doel van de stichting is om als belangenbehartiger op te treden voor zowel portefeuillehouders, leninggevers, franchisenemers, oud personeel en andere schuldeisers. De stichting zal als spreekbuis optreden richting curator, verzekeringsmaatschappijen en de Cinjee-familie. Aanmelden kan per mail op statuscinjee@gmail.com; de eerste storting is € 100.

Reageer op dit artikel