nieuws

Faillissement velt Adfiz-lid AmstelVoorden

Archief

Het Almeerse intermediairbedrijf AmstelVoorden is deze week op verzoek van eigenaar Paul Steenvoorden door de rechtbank Zwolle failliet verklaard. “De wetgever slaagt er fantastisch in onze beroepsgroep onderuit te halen”, doelend op de vele wetten en regels en vooral de beperkingen op beloningsgebied. Negen personeelsleden verliezen door het faillissement hun baan.

Faillissement velt Adfiz-lid AmstelVoorden

Begin 2010 omvatte het personeelsbestand van AmstelVoorden nog twintig medewerkers. "We hebben een aantal reorganisaties achter de rug", aldus de 55-jarige eigenaar. "We zijn er niet in geslaagd overeind te blijven."
In de portefeuille van AmstelVoorden, lid van zowel Adfiz als de NVGA, bevinden zich zo'n tienduizend klanten, waarvan 1.100 bedrijfsrelaties. Het huisvolmachtbedrijf Steenstad Assuradeuren had nog volmachten van NN, ASR, Delta Lloyd, Arag, Mondial en Monuta. Curator Van Dijen zal aansturen op verkoop van de portefeuille. "Dat heb ik ook geprobeerd, maar is niet gelukt. Ik ga niet doorstarten", stelt Steenvoorden. "Met 2013 in het vooruitzicht zag ik geen continuïteit meer."
De rechtbank in 's-Hertogenbosch sprak het faillissement uit over H&L Adviesgroep in Veghel, eigendom van Patricia van Diest.

Reageer op dit artikel