nieuws

‘En bloc’ uit risicopolis Reaal

Archief

Reaal heeft de en-blocclausule voor overlijdensrisicodekkingen per direct laten vervallen.

 

"Wij komen hiermee tegemoet aan de wens van het intermediair. Bovendien verbeteren wij hiermee de dienstverlening aan klanten, want zij hebben nu zekerheid dat de prijs en de voorwaarden tussentijds niet worden aangepast. Dat komt de transparantie ten goede", zo laat de maatschappij weten. De aanpassing geldt voor bestaande en nieuwe klanten met een individuele levensverzekering met overlijdensrisicodekking. Voor arbeidsongeschiktheidsdekkingen blijft de en-blocclausule bestaan.

 

De meeste overlijdensrisicoverzekeraars hanteren een en-blocclausule, met wisselende omschrijvingen van omstandigheden waarin de maatschappij premies en voorwaarden kan verhogen. De AFM was eerder kritisch op de gebrekkige omschrijving die sommige maatschappijen in de clausule hanteren. Aegon heeft de bepaling nooit ingevoerd in risicoverzekeringen; Generali, Cardif en TAF hebben de en-blocbepaling later weer geschrapt.

 

Reageer op dit artikel