nieuws

Eén op de negen banen verdwijnt bij Aegon

Archief

Het personeel van Aegon Nederland wordt vandaag door de leiding van het bedrijf bijgepraat over een reorganisatie, “die impact zal hebben op de hele organisatie”. De verzekeraar zegt te streven naar meer eenvoud en slagvaardigheid, “omdat de wereld om ons heen in razend tempo verandert”. Als gevolg van het plan zullen ongeveer 300 van de nu 2.663 arbeidsplaatsen verdwijnen; daarbij vallen ook gedwongen ontslagen.

Eén op de negen banen verdwijnt bij Aegon

Vakbond De Unie vreest dat de klap in de praktijk nog harder zal aankomen. "Aegon zal andere eisen aan de functionarissen gaan stellen. Wij zullen van de werkgever eisen dat die zich tot het uiterste inspant om mensen bij te scholen of op te leiden. In het meest zwarte scenario is het niet ondenkbaar dat 40% van het huidige personeelsbestand geen plek vindt binnen het nieuwe Aegon", aldus bestuurder Sjirk Bajema.
Aegon zelf loopt daar niet op vooruit. "In theorie is het mogelijk dat bepaalde functies niet door de huidige bezetting kunnen worden ingevuld", zegt woordvoerder Debora de Laaf. "Maar daar is nu geen aantal aan te koppelen."
De kosten van de reorganisatie bedragen, samen met andere initiatieven die zijn gericht op kostenreductie, naar schatting € 60 mln; Aegon verwacht hiervoor een voorziening te treffen. In 2012 moet vervolgens een jaarlijkse kostenreductie van 20%, ongeveer € 100 mln, worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel