nieuws

Dirk Scheringa werkt aan rentree in financiële wereld

Archief

Kapitaal

In 2012 verwacht Scheringa al een omzet van € 60 mln te gaan halen in de sectoren vervoer, industrie, zorg, handel, uitzendbureaus en zakelijke dienstverlening. In 2015 denkt hij zelfs aan een omzet van bijna € 1 mld. Het factoringbedrijf zou dan goed moeten zijn voor een jaarwinst (voor belastingen) van € 93 mln.
 
Scheringa hoopt extern een werkkapitaal van € 5 mln op te halen. Investeerders kunnen 6% rente, eventueel dividend en een aandelenbelang in DS Factoring krijgen. In het laatste geval is een kapitaalinjectie van zeker € 1 mln nodig; investeerders zijn vanaf € 100.000 welkom.
 
Vergunning
In een soort prospectus wijst Scheringa erop dat "geen vergunning nodig is van financiële autoriteiten". Hij en Maarten Meijer verbinden zich voor zeven jaar als bestuurder aan DS Factoring, dat "de meest professionele factoringmaatschappij van Nederland" wil worden.
 
Na het faillissement van DSB in oktober 2009 trok Scheringa (61) als spreker (van bureau Homerus) door het land. Op 3 oktober aanstaande hoopt hij met DS Factoring terug in bedrijf te zijn.

Reageer op dit artikel