nieuws

‘Dga onderschat risico arbeidsongeschiktheid’

Archief

Bijna twee op de drie directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) gaan er vanuit dat alles goed geregeld is als ze arbeidsongeschikt raken. Met het privévermogen of bedrijfsreserves menen de dga’s de klap op te kunnen vangen. Slechts 38% heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering, zo blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden.

 

"Arbeidsongeschiktheid lijkt hiermee een onderschat risico, want 10% van de dga’s krijgt ermee te maken", zo stelt NN.

 

Uit het onderzoek onder 300 dga’s, uitgevoerd door Gfk, blijkt dat veel ondernemers vinden dat ondernemen nu eenmaal risico’s met zich meebrengt. "Of het nu gaat om overlijdensrisico, arbeidsongeschiktheid of pensionering: veel dga’s dekken de financiële risico’s niet goed af, omdat ze deze laag inschatten", aldus NN. Van de ondervraagden wil 37% voor zijn 65e stoppen met werken, maar meer dan de helft schat in hier onvoldoende voor opgebouwd te hebben. Van de dga’s bouwt 44% het pensioen op bij een verzekeraar, 32% bouwt een oudedagsvoorziening op in het huis of met spaargeld, 24% in een pensioen-BV of het eigen bedrijf. Ook over het overlijdensrisico maakt de dga zich weinig zorgen: bijna driekwart denkt de gevolgen van overlijden voor de nabestaanden goed geregeld te hebben. Slechts 40% heeft echter een overlijdensrisicoverzekering.

 

Reageer op dit artikel