nieuws

Delta Lloyd verkoopt Duits bedrijf

Archief

Delta Lloyd verkoopt zijn Duitse activiteiten aan het Japanse Nomura Holdings. “De transactie is in overeenstemming met de strategie van Delta Lloyd om zich te richten op de kernmarkten Nederland en België”, zo stelt de verzekeraar. In augustus zei Delta Lloyd al zich volledig te willen terugtrekken uit de Duitse markt. De verkoop van nieuwe verzekeringspolissen was reeds beëindigd; de portefeuille was in run-off.

Delta Lloyd verkoopt Duits bedrijf

De transactie omvat alle bezittingen en verplichtingen van Delta Lloyd Lebensversicherung en alle aandelen die Delta Lloyd Deutschland houdt in de andere Duitse dochterbedrijven. Nomura neemt ook de circa 200 medewerkers van Delta Lloyd in Duitsland over, inclusief het huidige management, "om een soepele overdracht te waarborgen".

De verkoopprijs is afhankelijk van ontwikkelingen op de kapitaalmarkten, maar kent wel een minimum. Op basis daarvan verwacht Delta Lloyd een plus van € 65 mln, waarmee de solvabiliteit van de groep met circa 12% zal toenemen.

Reageer op dit artikel