nieuws

Delta Lloyd formeert apart team voor windenergie

Archief

Delta Lloyd heeft een speciaal acceptatieteam Offshore Windenergie opgericht, waarin de bij de maatschappij aanwezige technische en verzekeringskennis op dit gebied is gebundeld.

 

"We worden steeds vaker benaderd, ook voor offshore windmolenparken buiten Nederland", motiveert Titus Tiel Groenestege, verantwoordelijk manager bij Delta Lloyd, de formatie van het aparte acceptatieteam.

 

De activiteiten van Delta Lloyd op het gebied van technische verzekeringen voor windturbines strekken zich uit van de bouw van windturbineparken tot operationele verzekeringen die de continuïteit van de bedrijfsvoering dekken.

 

Sinds 2006 wordt een ‘cradle to grave’-dekking toegepast. Dat is één polis die uit twee delen bestaat: het eerste deel betreft een CAR-dekking voor de bouw van het windmolenpark. Het tweede deel treedt in werking vanaf de oplevering van het park en geeft een meerjarige operationele dekking inclusief een dekking voor bedrijfsschade.

 

De eerste ervaring met windmolenparken dateert van begin jaren ’70. Inmiddels is de portefeuille van Delta Lloyd uitgegroeid tot ruim 1.000 windturbines op offshore windturbineparken in Nederland, België en Duitsland. "Het is een groeimarkt waar veel technische kennis voor nodig is en die hebben we in de afgelopen decennia zorgvuldig opgebouwd. Die kennis wordt nu gebundeld", aldus Groenestege. Het team telt zes mensen. Maarten Mulder en Johan Gieles zijn als respectievelijk branchespecialist en teamleider verantwoordelijk voor het acceptatieteam Offshore Windenergie.

 

Marco Mulder, Michel ten Hoope, Bart Leijssen, Maarten Mulder en Johan Gieles.

Reageer op dit artikel