nieuws

De Jager nog niet klaar met visie flankerend beleid beleggingspolissen

Archief

Minister De Jager (Financiën) zal de Tweede Kamer in oktober informeren over het zogeheten flankerend beleid dat verzekeraars in zijn ogen moeten hanteren voor houders van een beleggingspolis. Hij praat daarover nog met maatschappijen. “De indruk is dat verzekeraars het belang van een goed flankerend beleid zien. Wel is ook de eerste indruk dat individuele verzekeraars op onderdelen hun flankerend beleid kunnen verbeteren.”

De Jager nog niet klaar met visie flankerend beleid beleggingspolissen

De Jager wil een 'best of class'-regeling treffen: "Feitelijk lijkt de formulering van het beste niveau van flankerend beleid de lat waar elke verzekeraar overheen dient te springen." De methodiek waarmee de kostencompensaties zijn berekend, wil hij niet opnieuw ter discussie stellen. "Er is sprake van een onderhandelingsresultaat vastgelegd in overeenkomsten."
De minister ziet vooralsnog geen heil in het aanstellen van een onafhankelijke deskundige die een oordeel geeft over hoe het flankerend beleid, waarin verzekeraars de praktische uitvoering van de compensatieregelingen vastleggen, eruit moet zien. "Desalniettemin sluit ik niet uit dat afhankelijk van het verdere verloop van dit onderzoek op een gegeven moment een onafhankelijke deskundige toegevoegde waarde zou kunnen hebben."

Reageer op dit artikel