nieuws

Banken zien inkomsten uit assurantiebemiddeling dalen

Archief

ING en ABN Amro

ING geeft in het geheel geen inzicht in de bedrijfsvoering. "In de aanloop naar de afsplitsing van de verzekeringsactiviteiten van de banktak hebben wij besloten om dit soort gegevens niet meer te verstrekken", is bij herhaling het antwoord vanuit Amsterdam. Wel bekend is dat het assurantiebedrijf van ING een deel van zijn activiteiten heeft overgedragen aan Mandema & Partners en daardoor per definitie minder assurantieprovisies incasseert.
 
Van ABN Amro Bank zijn alleen jaarcijfers bekend. De bank stelt dat (incl. Fortis Bank Assurantiën) de inkomsten uit assurantiën vorig jaar € 107 mln bedroegen, wat nagenoeg gelijk is aan 2009. Halfjaarcijfers zegt ABN Amro niet te kunnen specificeren.
 
Pakketpolissen
Marktleider Rabobank geeft als verklaring voor de inkomstendaling aan dat de klad niet alleen zit in de inzakkende inkomsten uit levensverzekeringen, wat weer is toe te schrijven aan de opkomst van banksparen. Bij de Rabobanken nemen ook de schadeprovisies af. Zo daalde het aantal pakketpolissen voor bedrijven. De nieuwe ZekerVanJeZaak-polis kreeg er 7.000 bij tot 38.000 in totaal, maar van de oude Bedrijven Compact Polis gingen er 9.000 uit tot nog 172.000.
 
Het jarenlange succesnummer, de particuliere pakketverzekering Alles-in-een-Polis, zag het polisbestand met duizend exemplaren afnemen tot nog altijd 1.320.000. Wel nam hier het percentage klanten met drie of meer dekkingen in het pakket met een half procent toe tot 57,5%.
 
Een succesje is voorts te melden bij de ziektekostenpolissen. Het aantal verzekerden met een ZorgActief Polis van Interpolis steeg met 12.000 tot 191.000.

Reageer op dit artikel