nieuws

Allianz verlaagt tarieven van Advantage-pensioen

Archief

Allianz heeft per 1 september een aantal tarieven van het Advantage Pensioen verlaagd. De aanpassingen gelden voor zowel nieuwe als bestaande contracten.

 

Dat is volgens de maatschappij "een duidelijke verbetering en de deelnemers kunnen aanmerkelijk hogere eindkapitalen verwachten". De premie voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid gaat van 4,8% naar 3,9% en de aankoopkosten voor het garantiefonds worden verlaagd naar 1% (was 4%). De risicopremies voor de overlijdensrisicodekking zijn eveneens aangepast; voor positieve risicopremies is de leeftijdsopslag, voorheen 2 jaar voor mannen en 4 jaar voor vrouwen, verlaagd naar 1 jaar voor zowel mannen als vrouwen. Voor negatieve risicopremies geldt nu een leeftijdsterugstelling van 2 jaar (voorheen 5 jaar). "Het is bij pensioenverzekeraars gebruikelijk om een correctie toe te passen op de gebruikte sterftetafel omdat er vaak alweer nieuwe inzichten zijn in het sterfte- en langlevenrisico", licht Allianz de opslagen en terugstellingen toe.

 

Het Allianz Advantage Pensioen is een beschikbarepremieregeling en werd begin vorig jaar geïntroduceerd.

 

Reageer op dit artikel