nieuws

Noordhollandsche steunt fonds voor geleidehonden

Archief

Weer of geen weer?

Bij de AM-redactie komen af en toe zulke enthousiaste persberichten binnen dat het bijna gênant is om dat enthousiasme direct de kop in te moeten drukken. Neem bijvoorbeeld internet-reisbureau Prijsvrij.nl. Op ideeën gebracht door de belabberde zomer, werd vorige week trots bekendgemaakt dat reizen volgend jaar kunnen worden voorzien van een mooiweergarantie. Momenteel worden hierover gesprekken gevoerd met 'de verzekeringsmaatschappijen', luidt het. Als de regen ook volgend jaar met bakken uit de lucht komt, dan kunnen klanten van Prijsvrij.nl hun reis met zo'n mooiweergarantie eenvoudig omboeken naar een zonniger vakantieadres. Naar eigen zeggen wordt het "de eerste verzekering ter wereld waarmee consumenten gegarandeerd een zonnige vakantie beleven". Hoezo de eerste ter wereld? De oude rotten in het assurantievak kunnen zich nog glashelder voor de geest halen dat het roemruchte Lugt Sobbe decennialang de mogelijkheid bood om een slechtweerpolis te sluiten. Meer recentelijk kwam ook de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa op een vergelijkbaar idee, optimistisch Sonnenscheinversicherung genoemd. En dan zijn er nog de talloze initiatieven van campingbazen, verhuurbedrijven en vakantieoorden, al dan niet in samenwerking met verzekeringsmaatschappijen, om aarzelende klanten met een 'mooiweerverzekering' over de streep te trekken. Prijsvrij.nl speelt mooi weer met een oud idee…
 

Reageer op dit artikel