nieuws

Helft Florius-hypotheken in juni nog aflossingsvrij

Archief

Bijna de helft (47%) van de bijna 1.200 hypotheken die Florius in juni heeft verstrekt, was aflossingsvrij. De bankspaarhypotheek is echter sterk in opmars.

 

Die had afgelopen maand bij Florius al een aandeel van 43%. De aflossingsvrije hypotheek is sinds de introductie halverwege de jaren negentig de populairste hypotheekvorm, stelt Florius. De bankspaarhypotheek biedt daar sinds 2008 echter tegenwicht aan en laat over de afgelopen maanden een verdere stijging zien. "De invoering van de nieuwe hypothecaire gedragscode per 1 augustus aanstaande zal de bankspaarhypotheek het laatste zetje geven om de populairste hypotheekvorm te worden." Consumenten kiezen voor de bankspaarhypotheek omwille van "de transparantie, flexibiliteit en de hang naar veiligheid".

 

Bij Florius is nog één op de duizend hypothecaire leningen een beleggingshypotheek. De annuïteitenhypotheek heeft een aandeel van ruim 2%.

 

Welcium

Allianz heeft het beheer van de hypotheekportefeuilles van de labels Estate Hypotheken, Royal Residentie en Nieuwegein Hypotheken overgedragen aan Welcium Hypotheekdiensten. In Hoorn worden voortaan alle wijzigingen op de lopende hypotheken (zoals verhogingen, omzettingen en verhuizingen) geadministreerd. Welcium doet dit voor meerdere verzekeraars en ziet de vraag ernaar toenemen, zegt directeur Cor Zwaan. "Diverse verzekeraars zijn actief geweest met de verkoop van hypotheken, via funding door derden, met als doel daarbij verzekeringen te verkopen. Een aantal partijen zijn daarin niet meer actief of richten dat op een andere manier in. Maar de service aan consumenten en intermediairs blijft nog wel nodig. Wij kunnen dat voor onze rekening nemen."

 

Bij Welcium werken een kleine dertig mensen.

 

Reageer op dit artikel