nieuws

Radar focust op beperkingen naturapolis

Archief

Tros Radar raadt consumenten aan kritisch te kijken naar hun zorgpolis. In veel gevallen loont het de moeite om over te stappen naar een restitutiepolis bij een andere verzekeraar, luidt het advies, met name voor consumenten die graag zelf hun zorgverlener willen kiezen. Volgens een peiling van makelaar Klap verkiest driekwart van de mensen een restitutievariant.

Radar focust op beperkingen naturapolis

In de uitzending van afgelopen maandag meldde Antoinette Hertsenberg dat Radar veel vragen en klachten krijgt van mensen die de zorg die ze nodig hebben niet volledig vergoed krijgen of een behandeling niet bij de vertrouwde arts kunnen ondergaan. "Zorgverzekeraars bepalen in toenemende mate welke zorg u waar kunt ondergaan, waarbij ze geen rekening houden met de wensen van de klant", aldus Hertsenberg.
United Insurance, de online aanbieder van assurantiemakelaar Klap, signaleert ook een toenemende populariteit van restitutiepolissen onder de bezoekers van de website. Op de vraag 'Restitutie of natura?' kiest 78% van de bezoekers voor de restitutievariant bij de keuze van een nieuwe zorgverzekering; 17% kiest voor de naturaverzekering en 5% heeft geen mening.

Reageer op dit artikel