nieuws

Persoonlijk

Archief

Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars heeft Ronald Latenstein van Voorst (46) voorgedragen als nieuwe voorzitter. Hij is bestuursvoorzitter van SNS Reaal en wordt, als de leden volgende week tijdens de algemene ledenvergadering instemmen, opvolger van Willem van Duin. Latenstein maakt sinds vorig jaar deel uit van het Verbondsbestuur; Van Duin (Eureko/Achmea) was voorman sinds 1 oktober 2008 en blijft na zijn aftreden bestuurslid. Overige leden van het bestuur zijn Marco Keim (Aegon, vicevoorzitter), Freek Wansink (Generali, vicevoorzitter), Jos Baeten (ASR), Martin Duvivier (Uvit), Niek Hoek (Delta Lloyd), Ron van het Hof (Allianz), Erno Kleijnenberg (ONVZ) en Lard Friese (NN).

 

Coolen Expertise heeft Johan van Griensven (28) aangenomen als bouwkundig calculator en bouwkundig schade-expert in opleiding. Hij was bouwkundig calculator bij een bouwbedrijf. Tom van Ooijen (22), net afgestudeerd, is aangetrokken om de marketing- en PR-afdeling te versterken.

 

Robert Kuijs is begonnen als directeur Sales en Marketing bij Europ Assistance Nederland. Onder leiding van Kuijs wil de alarmcentrale de ‘gemaksdiensten’ en reisverzekeringen verder uitbouwen. Kuijs heeft ervaring in sales en marketing opgedaan bij Vodafone en in de financiële en ICT-dienstenmarkt bij ECS International Netherlands, een dochter van Société Générale.

 

Wouter van Kesteren is de nieuwe manager Sales bij Polis Direct. Van Kesteren komt van de AutoTelegraaf, waar hij sinds 2007 werkzaam was, de laatste tijd als salesmanager. Bij Polis Direct gaat hij leiding geven aan het commerciële team en rapporteert hij aan directeur Rob Polman. Ook wordt hij lid van het managementteam.

 

Bij Cox Ten Bruggencate Advocaten in Amsterdam is Josine Potharst begonnen die gespecialiseerd is in aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Potharst komt van Kennedy Van der Laan waar zij drie jaar werkzaam was bij de praktijkgroep Verzekeringen & Aansprakelijk.

 

Edwin Bruys (48) is als senior beleidsmedewerker in dienst getreden bij Adfiz. Hij was programmamanager Verzekeringen en Zakelijke Dienstverlening bij de NMa.

 

Per 1 januari wordt Rolf Hof (60), voormalig

 

directeur bij Achmea, benoemd als voorzitter

 

van het Waarborgfonds Motorverkeer. Hij volgt Tom Jutte (70) op, die de voorzittershamer na

 

zeven jaar zal overdragen. Hof is momenteel ook wettelijk vertegenwoordiger in Nederland van de Duitse CG CarGarantie Versicherungs en lid van de raad van commissarissen van Cargarantie.

 

Henk van Calcar (55) is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Northwest Verzekeringen in Almere. Hij volgt Hans Croes op, die directeur van uitvaartverzekeraar Axent is geworden. Van Calcar werkt sinds 1981 in de verzekeringsbranche. Hij is enige jaren directievoorzitter van Erasmus geweest en heeft diverse functies vervuld binnen de financiële branche, zoals het voorzitterschap van de Vereniging Assurantie Beurs Amsterdam. Ook heeft hij verschillende functies vervuld bij het Verbond van Verzekeraars.

 

Bij detacheringsbedrijf Nova Dia is Jos Preusting (52) mede-eigenaar en lid van de directie geworden. Preusting, die in zijn portefeuille marketing & sales heeft, vult de plaats in van Martin Hesselberth die het bedrijf in augustus verliet. Hij is

 

afkomstig van Akkermans & Partners.

 

Erica Blom vertrekt bij Delta Lloyd

 

Organisatorische wijzigingen bij Delta Lloyd hebben ertoe geleid dat de functie van commercieel directeur Erica Blom-Groenink bij Delta Lloyd Bank per 1 januari vervalt.

 

Het is bij Delta Lloyd niet bekend wat Blom hierna gaat doen. Erica Blom heeft ruim negen jaar bij Delta Lloyd gewerkt in diverse functies. Vanaf augustus 2008 hield zij zich bezig met commercie en marketing bij de bank. "Daarmee heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de noodzakelijke transformatie die de bank de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt", aldus Delta Lloyd.

 

Overleden

 

Anker Verzekert-commissaris Bart Scheffer (73) is na een kort ziekbed overleden. Scheffer was van 1985 tot 1998 directeur van de Coöperatieve Verzekeringsgroep Het Anker in Groningen. Hij stond aan de bakermat van de in 1956 opgerichte Onderlinge Ziekte-en Ongevallenverzekering Maatschappij Voor Rijn en Binnenvaart en was medeoprichter van Anker Rechtsbijstand (voorheen Protector), Anker Uitvaart en Anker Ziekenfonds.

 

Reageer op dit artikel