nieuws

Autopremie Univé met 5% verhoogd

Archief

Univé heeft begin deze maand de autopremies met 5% opwaarts bijgesteld. De tariefsverhoging is een week voorafgegaan aan een brandbrief van De Nederlandsche Bank (DNB) aan het adres van autoverzekeraars. Die worden daarin opgeroepen hun premies in overeenstemming te brengen met de schadelast.

Autopremie Univé met 5% verhoogd

In die brief noemt de toezichthouder de ontwikkeling van de solvabiliteit van autoverzekeraars zorgwekkend, een gevolg van niet-kostendekkende premies. Univé zegt begrip te hebben voor de brief van DNB, maar voegt er direct aan toe "zelf een gezonde solvabiliteitspositie te hebben, die ruim boven de norm van DNB ligt".
Univé heeft op 1 december de premies voor de autoverzekeringen met 5% verhoogd, met uitzondering van kampeerauto's en oldtimers. "Daarmee is onze premiestelling momenteel op niveau." De verzekeraar realiseerde in 2009 een positief technisch resultaat in de autotekening van € 10 mln, na in 2008 een enorm verlies te hebben geleden (€ -42 mln). Of de recente premieverhoging een indicatie is voor een hernieuwd verlies op autoverzekeringen, wil Univé niet bevestigen. "Het is te vroeg om daar wat over te zeggen; wij lopen niet vooruit op de publicatie van onze jaarcijfers."

Reageer op dit artikel