nieuws

AD maakt lijst met nutteloze polissen

Archief

Europeesche sponsort 100 Miles

Op 19 december zal in en rondom Amsterdam 'The 100 Miles of Amsterdam' worden gehouden, een nachtrally over een afstand van 100 mijl (ongeveer 160 km), gesponsord door de Europeesche, waaraan vijftig klassieke auto's van minstens zeventig jaar oud zullen deelnemen. Om één minuut over acht 's avonds vertrekt het eerste voertuig vanaf de Hollandsche Manege aan de Overtoom. Het traject loopt door de omgeving van Amsterdam met uitdagende, voor sommige voertuigen net iets te smalle dijkjes. Met vooroorlogse auto's van legendarische merken als Bugatti, MG, Austin en Lancia wordt ook echt vooroorlogs gereden, wat betekent dat moderne apparatuur niet is toegestaan.
 
Rond half twee 's nachts worden de eerste deelnemers aan de finish verwacht bij Vertigo/Filmmuseum in het Vondelpark. Omdat de 'kerstgedachte' in deze rally prominent meespeelt, zal een deel van de opbrengst naar War Child gaan.

Reageer op dit artikel