nieuws

ABN Amro waarschuwt voor lenen

Archief

ABN Amro stelt zich in een nieuwe leenadvertentie zeer terughoudend op als kredietverstrekker. Naast een schuchtere poging om de lezer te wijzen op de voordelen van een persoonlijke lening boven een doorlopend krediet, bevat de tekst vooral waarschuwingen.

ABN Amro waarschuwt voor lenen

Onder de kop 'Eigen schuld, dikke… auto' staan teksten als 'leen nooit impulsief',  'koop geen auto met doorlopend krediet' en 'gun jezelf een maand bedenktijd'. Een andere tip die ABN Amro een potentieel kooplustige meegeeft, is: "Probeer een paar maanden het bedrag dat je aan een lening moet betalen te sparen. Als je dit bedrag niet kunt missen, kun je ook niet lenen." Over de volle breedte van de paginagrote advertentie in de Veronica-gids staat de inmiddels bekende mededeling: "Let op ! Geld lenen kost geld."
De enige aansporing om met de bank contact op te nemen, is: "Je kunt ook op www.abnamro.nl/lening kijken hoeveel je verantwoord kunt lenen."

Reageer op dit artikel