nieuws

Aantal arbeidszaken bij Arag naar crisisniveau

Archief

Arag constateert een forse toename van het aantal arbeidszaken en arbeidsgerelateerde vragen. “De laatste paar maanden wordt langzaamaan het niveau bereikt van eind 2009”, stelt Arag. De rechtbijstandverzekeraar vindt dat opmerkelijk, omdat de werkloosheid langzaam maar zeker daalt. “De crisis is nog niet voorbij”, aldus Peter Deen, adjunct-directeur Rechtshulp bij Arag.

Aantal arbeidszaken bij Arag naar crisisniveau

Arag kreeg in 2009 in totaal 57.100 zaken te verwerken, waarvan er 12.400 onder de rubriek arbeidszaken vielen, een stijging van 55%. "Na het eerste kwartaal zagen wij het aantal arbeidszaken iets afnemen en leek het iets rustiger te worden. De verwachting was dat de aantallen zich zouden normaliseren. Het tegendeel blijkt waar, want het aantal zaken nam na de zomer gestaag toe. Op dit moment is er zelfs sprake van een stijging van ruim 20% ten opzichte van vorig kwartaal, waardoor naar verwachting eind 2010 het aantal arbeidszaken op bijna hetzelfde niveau uitkomt als ten tijde van de crisis in 2009," aldus Deen. "Over de hele linie zien wij de aantallen toenemen, waarbij met name de beëindigingsovereenkomst in onderling overleg en ontslagaanvragen via het UWV qua aantallen hoog liggen. De oorzaak ligt waarschijnlijk nog steeds bij de crisis."
Arag heeft de premies voor zowel de zakelijke als de particuliere polissen onlangs geïndexeerd met 1,2% respectievelijk 1,6%. Bij concurrent DAS is op de reguliere tarieven een indexatie van 3,5% doorgevoerd.

Reageer op dit artikel