nieuws

VPZ Assuradeuren sluit deuren

Archief

Vijf maanden na de overname heeft Aevitae besloten de deuren van VPZ Assuradeuren in Delfzijl te sluiten. Voor de 180 werknemers rest verhuizen naar Heerlen of ander werk zoeken.

 

"Het is een vervelende zaak, maar als je een faillissement wilt voorkomen, moet je op een bepaald moment doorpakken", zegt Aevitaes topman Harry Laeven. "Het was aanvankelijk de bedoeling de vestiging in Delfzijl in afgeslankte vorm te handhaven. Maar een reeks financiële tegenvallers maakten dit onmogelijk." Die hadden, behalve met de markt, volgens Laeven te maken met de toepassing van controleprotocollen voor AFM en DNB.

 

"VPZ verdwijnt als bedrijf, maar niet als label", zegt Laeven. De activiteiten van VPZ Assuradeuren worden geïntegreerd in die van Aevitae Insurance Services in Heerlen. Een deel van de circa 180 werknemers (140 fte) van het bedrijf kan daar worden geplaatst. Dan zullen zij Groningen wel moeten verruilen voor Limburg.

 

VPZ telde medio dit jaar 150.000 zorgverzekerden en werkt samen met vijftien intermediairs; in 2009 bedroeg de provisieomzet _ 12,3 mln. Aevitae als geheel administreert (incl. VPZ) ruim 410.000 zorgverzekerden.

 

Reageer op dit artikel