nieuws

Vier financiële dienstverleners failliet

Archief

In de maand november zijn tot nu toe vier financiële dienstverleners failliet verklaard. Het gaat zonder uitzondering om kantoren in de hypotheekmarkt: Financiële Planning Van de Wetering, De Huizenier Nijmegen, Hypotheek Visie Oldenzaal en Domus Finance.

Vier financiële dienstverleners failliet

Domus Finance, vallend onder de Dordrechtse holding JDF van den Berg, had voor het laatst zijn zetel in Waalwijk en daarvoor in Zwijndrecht. Hypotheek Visie Oldenzaal, een eenmanszaak van Jeroen van Huizen, was sinds kort niet meer aangesloten bij de franchiseorganisatie. De Huizenier Nijmegen, overigens kantoorhoudend in Oosterhout, was als rechtspersoon al eind 2007 ontbonden, maar is nu alsnog failliet verklaard.
Minder gedateerd is het faillissement van Financiële Planning van de Wetering, gevestigd in St. Michielsgestel. Curator Poorthuis (Van Iersel Luchtman Advocaten) zoekt een koper voor onder meer de 200 hypotheekklanten tellende portefeuille en de niet gebruikte handelsnaam Hypotheeksense. Volgens eigenaar Tonnie van de Wetering zijn de huizenmarkt, de kredietcrisis en de beloningsmaatregelen de hoofdoorzaken van het bankroet. "Voorheen had je nog wel eens een hypotheek die € 10.000 tot € 15.000 provisie opbracht, maar dat is met de transparante provisies hooguit nog € 2.000 tot € 4.000."

Reageer op dit artikel