nieuws

Vergoedingen voor gestolen geld lopen sterk uiteen

Archief

Kortlopende reisverzekeringen blijken zeer uiteenlopende polisvoorwaarden te hebben als het gaat om de maximale vergoedingen voor gestolen geld, tegoeden op elektronisch oplaadbare betaalmiddelen of travelers cheques. Univé en ING bieden standaard de hoogste maximumvergoeding: € 750. Ook Mondial, Unigarant en Ohra vergoeden tot € 750, maar daarvoor moet wel een aanvullende dekking zijn gesloten.

Vergoedingen voor gestolen geld lopen sterk uiteen

ReisverzekeringBlog.nl heeft de vergoedingen voor gestolen geld van dertien verschillende reisverzekeraars op een rijtje gezet. Slechts vier daarvan bieden een standaarddekking voor op reis gestolen betaalmiddelen: naast Univé en ING zijn dat Interpolis (€ 350) en Centraal Beheer (€ 230). Bij Menzis, de Europeesche en de ANWB kan een aanvullende dekking worden gesloten van € 500; bij Hema en ABN Amro is dat maximaal € 250. Bij FBTO is het überhaupt niet mogelijk om gestolen geld mee te verzekeren op de reisverzekering.
Naast verschillende maximumvergoedingen kennen de reisverzekeraars ook uiteenlopende uitsluitingen en eigen risico-bedragen.

Reageer op dit artikel